Synprodo neemt alle EPS-bedrijfsactiviteiten van Van der Heijden over

maandag 26 juli 2010
WIJCHEN – Vandaag heeft Synprodo bv in goed overleg met de heer L. Van der Heijden, eigenaar van Van der Heijden Nederland Polystyreen Schuim bv, alle EPS-bedrijfsactiviteiten per direct overgenomen. Van der Heijden is al meer dan 30 jaar actief en heeft een uitstekende naam opgebouwd als ontwikkelaar en producent van EPS-producten voor de bouw en verpakkingsindustrie.

De heer L. Van der Heijden is zeer gelukkig met deze overname omdat daarmee de leveranties aan de klanten van Van der Heijden kunnen worden voortgezet. Leo van der Heijden: ‘’Ik vind Synprodo de beste partner om het bedrijf, dat ik in meer dan 30 jaar heb opgebouwd, nu voort te zetten. Synprodo beschikt over het modernste EPS-productieapparaat in Europa en heeft uitstekende services die naadloos aansluiten bij de wensen van mijn klanten. Verder beschikt Synprodo over een eigen grondstofproductie en heeft unieke, gepatenteerde producten waarmee ook mijn klanten in de toekomst voordeel kunnen behalen. Het is voor mij een fantastische combinatie die mijn klanten veel vertrouwen zal geven!’’

Will Kemperman, algemeen directeur Synprodo: ‘’Ik ben blij met deze overname omdat de activiteiten van Van der Heijden perfect aansluiten bij die van Synprodo. Ik zie deze combinatie als een krachtige bundeling waarvan vooral de afnemers profijt zullen hebben.”

Synprodo bv
Synprodo bv is een toonaangevende aanbieder van EPS- en EPP-producten voor de verpakkingsindustrie, voor de klimaatbeheersingsector, de foodsector, de tuinbouw en de farmaceutische industrie. Het bedrijf onderscheidt zich door proactief mee te denken met haar klanten. Dankzij een uitgebreid en bewezen productontwikkelingsbeleid is het bedrijf als geen ander in staat attractieve oplossingen te bieden die perfect inspelen op de wensen en eisen van haar klanten.

Een goed voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van BioFoam®. Dit innovatieve product is het eerste composteerbare schuim met kenmerken die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en vormvrijheid van EPS. Met dit uit plantaardig afval geproduceerd materiaal heeft Synprodo onlangs de prestigieuze ‘MKB Top 100 innovatieprijs’ gewonnen.

Synprodo is onderdeel van Synbra Holding bv. Een organisatie met bedrijven in heel Europa waaronder Duitsland, Frankrijk, Engeland, Portugal, Denemarken en Nederland. Synbra is de totaalleverancier van EPSEPP en andere kunststoffen. Synprodo beschikt over de modernste designfaciliteiten, een ultramodern machinepark, de meest innovatieve grondstoffen, geavanceerde R&D afdelingen en een uitgebreid recyclingsysteem.