BioFoam® winnaar MKB Innovatie Top 100

donderdag 10 juni 2010
WIJCHEN - BioFoam® is het eerste composteerbare schuim met kenmerken die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en vormvrijheid van EPS (ook bekend als tempex of piepschuim). Het lijkt een sprookje, maar niets is minder waar. Synprodo is er in geslaagd, in nauwe samenwerking met zusterbedrijf Synbra Technology, om met geëxpandeerde korrels schuim te ontwikkelen op basis van organisch materiaal. Een gepatenteerde oplossing maakt verhitting en expansie mogelijk waardoor een nieuwe grondstof ontstaat welke volledig biologisch afbreekbaar is en tevens Cradle to Cradlecm gecertificeerd is.

De MKB Innovatie Top 100
Met deze groene innovatie is op 25 mei jl. de eerste plaats veroverd in de MKB Innovatie Top 100. Deze door Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, het ondernemersmagazine BIZZ en NL Octrooicentrum gepresenteerde erelijst bevat de 100 meest concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De winnaar werd gehuldigd door demissionair Minister Jan Kees de Jager (Financiën).

BioFoam® groener kunnen we het niet maken…
BioFoam® is bijna niet van EPS te onderscheiden. Omwille van de herkenbaarheid zal het bio-afbreekbare BioFoam® een lichtgroene kleur krijgen. BioFoam® zal de wereld gaan veroveren als composteerbaar alternatief voor EPS. En daarmee wordt een compleet nieuwe richting ingezet, met een groene variant voor isolatiematerialen en aanverwante bouwproducten waarvoor nu olie als grondstof wordt gebruikt: BioFoam® zorgt voor 70% minder uitstoot van CO2. Synprodo bestudeert nu de mogelijkheden om BioFoam® toe te passen in het assortiment.

Meer weten?
Wilt u meer weten over BioFoam®? Kijk op www.biofoam.nl
Of lees ook het artikel uit de Volkskrant