Synprodo Master Pallet op heftruck

Synprodo introduceert M-EPS Master Pallet®

woensdag 01 december 2010
WIJCHEN - Het wereldwijde transport van goederen op pallets is gigantisch. Alleen al in Europa worden er jaarlijks meer dan 420 miljoen pallets geproduceerd en in de USA is dat zelfs nog een fractie meer. Hout is traditioneel het materiaal waarvan die pallets worden gemaakt maar er is grote behoefte aan een andere mogelijkheid om stukgoederen op een gemakkelijke, veilige en hygiënische wijze te kunnen transporteren. Masterpallets BV en Synprodo BV hebben de ideale oplossing gevonden: de Synprodo Master Pallet®.

Kunststof pallet
De Synprodo Master Pallet® is een kunststof pallet, vervaardigd uit M-EPS, Modified Expanded Polystyrene. Door de toepassing van dit constructiemateriaal is de Synprodo Master Pallet® op veel gebieden superieur aan de traditionele houten pallet.

Minder dan 3 kilo zwaar
Zo weegt een standaard houten Europallet rond 20 kilo en als die vochtig wordt komt daar gemakkelijk nog eens zo’n 30% bij. Een gelijkwaardige Synprodo Master Pallet® weegt daarentegen minder dan 3 kilo en is bovendien totaal ongevoelig voor vocht.

100% recyclebaar
Waar een houten pallet een bron kan zijn voor ongewenste migratie van bacteriën, schimmels en andere soorten micro-ongedierte, speelt dit bij een van M-EPS vervaardigde pallet totaal geen rol. Bovendien is het M-EPS-materiaal 100% recyclebaar, en indien gewenst vlamdovend.

Specifieke toepassingen
De bijzondere eigenschappen van dit product maken de Synprodo Master Pallet® bij uitstek geschikt voor specifieke toepassingen als luchtvracht, waar elke kilo extra aanzienlijke meerkosten met zich meebrengt, en de farmaceutische- en voedingsindustrie, waar een optimale hygiëne van het grootste belang is.

Tot 750 kilo
De Synprodo Master Pallet® is geschikt voor een belading tot 750 kilo (op aanvraag ook hogere draagkrachten leverbaar). De pallet kan tevens voorzien worden van een drietal extra buizen, waardoor ze zonder enig probleem op stalen stellingen kunnen worden geplaatst. Deze buizen worden aan de bodem van de pallet geklikt (gepatenteerd) en zijn ook weer eenvoudig te demonteren, zodat deze pallet op een efficiënte en goedkope manier 100% kan worden gerecycled. Alle versies kunnen in vier verschillende maten worden geleverd: 120 x 100 x 15 cm (de block pallet), 120 x 80 x 15 cm (de Euro pallet); 114 x 114 x 15 cm (de big bag pallet) en 80 x 60 x 12 cm (het Düsseldorfer formaat).