Synbra wint prestigieuze Prima Ondernemen Award met BioFoam®

zondag 01 februari 2009
ETTEN-LEUR - Synbra Holding, het moederbedrijf van Synprodo, heeft onlangs de ‘Prima Ondernemen Award’ in ontvangst mogen nemen. Dit is een prijs die wordt uitgereikt door de NRK (Nederlandse Rubber-, Lijm- en Kunststofindustrie) aan het bedrijf dat de beste prestatie levert op het gebied van duurzaam ondernemen en duurzaam innoveren.

Het in Etten-Leur gevestigde bedrijf is de grootste aanbieder in West Europa van geëxpandeerd polystyreen (EPS) en is met 1500 medewerkers en 30 fabrieken in 6 landen toonaangevend in de markt van duurzame isolatiesystemen en industriële producten en oplossingen. In Nederland worden de producten via de dochterondernemingen Synprodo (verpakkingen) en IsoBouw Systems (bouwsector) op de markt gebracht; marktleiders die zich onderscheiden dankzij de voortdurende ontwikkeling van innovatieve producten.

Een recente innovatie is de ontwikkeling van het biologisch afbreekbaar materiaal BioFoam®; een verpakkings- en isolatiemateriaal, wat geproduceerd wordt van plantaardig afval en wat onbeperkt hergebruikt kan worden.

In 2007 introduceerde Synbra een nieuw isolatiemateriaal onder de naam Xire®. Het materiaal verenigt alle voordelen van EPS met een maximale brandveiligheid. Xire® is druk- en vormvast, het is aangenaam en snel te verwerken, milieuvriendelijk, en is bovenal veilig voor de gezondheid.

Ook op het gebied van recyclage neemt Synbra een voortrekkersrol. In januari van dit jaar startte het bedrijf in Nederland een landelijk project voor gemeentelijke inzameling van EPS-verpakkingen.

Mede naar aanleiding van deze ontwikkelingen is de prestigieuze prijs toegekend aan Synbra. De vakjury prees Synbra met name om haar professioneel MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), haar inspanningen op recyclinggebied en haar duurzame innovaties.