Syntray retoursysteem voor tuinbouwtrays

Synprodo introduceert nieuw retoursysteem voor EPS-tuinbouwtrays

zaterdag 01 januari 2011
WIJCHEN - Onder de naam SynTray® haalt Synprodo sinds 1 januari 2011 de geleverde EPS-tuinbouwtrays in eigen regie retour. Dit betekent dat Synprodo vanaf die datum niet langer meer deel uitmaakt van de vereniging ‘EPS Gardentrays International’.

Peter De Bruijn, General Sales Manager van Synprodo, beargumenteert deze keuze als volgt: ’Synprodo hanteert zeer hoge maatstaven als het gaat om het verlenen van service en heeft moeten constateren dat de huidige afwikkeling via de vereniging niet aan deze hoge maatstaven voldoet. Wij zijn van mening dat de geleverde service beter kan en moet’.

Met SynTray® verwacht deze leverancier van EPS- en EPP-producten voor industriële toepassingen en de verpakkingssector haar professionele ondersteuning verder uit te bouwen. Peter De Bruijn hierover: ‘We gaan meer duidelijkheid verschaffen aan onze afnemers met concrete afspraken. Zo garanderen wij dat het aangemelde materiaal uiterlijk in de daarop volgende week zal worden opgehaald. Ook informeren wij de aanbieder vooraf over de exacte afhaaldag’.

Volgens De Bruijn maakt het milieu een integraal en vanzelfsprekend onderdeel uit van het kwaliteitsbeleid van Synprodo. Door het retourhalen van de EPS-trays en de verwerking daarvan tot nieuwe grondstof wil het bedrijf haar verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu nemen. Naast SynTray® is ook BioFoam® een mooi voorbeeld van dit beleid. BioFoam® is een EPS-variant die gemaakt wordt van plantaardig afval. Het gepatenteerde materiaal is qua mogelijkheden en eigenschappen niet van EPS te onderscheiden. Kenmerkend voor BioFoam® is dat het, indien gewenst, volledig gecomposteerd kan worden.

Sinds 1 januari kunnen meldingen voor het retour halen van EPS-tuinbouwtrays doorgegeven worden via syntray@synprodo.nl.