cradle to cradle logo
‘Cradle to cradleCM’ in optima forma
Voor Synprodo is Cradle to CradleCM geen modeterm maar een filosofie. We zijn ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en we zetten ons hiervoor ook daadwerkelijk in. Synprodo heeft op alle productielocaties eigen recycling-units waar we gebruikte airpop®-producten verwerken tot nieuwe grondstof. Onder de naam SynTray® halen wij bijvoorbeeld gebruikte airpop®-tuinbouwtrays retour voor hergebruik in nieuwe producten. Het milieu is een integraal en vanzelfsprekend onderdeel binnen ons kwaliteitsbeleid.

BioFoam®; Groener kunnen we het niet maken
Volledig composteerbaar met de uitstekende eigenschappen en vormvrijheid van airpop®. Het lijkt een sprookje, maar niets is minder waar. We zijn er namelijk in geslaagd om geëxpandeerde korrels schuim te maken op basis van polymelkzuur (PLA) dat afkomstig is van plantaardig afval. Een gepatenteerde technologie maakt verhitting en expansie mogelijk waardoor een nieuw soort schuimmateriaal is ontwikkeld dat volledig biologisch afbreekbaar is. De nieuwe grondstof met de naam BioFoam® is even stootvast en even sterk als airpop®. Het neemt geen water op en het isoleert net zo goed. Kortom, BioFoam® is qua mogelijkheden en eigenschappen niet van airpop® te onderscheiden. Omwille van de herkenbaarheid en het onderstrepen van het duurzame karakter heeft het bio-afbreekbare BioFoam® een lichtgroene kleur.

Klik hier voor meer informatie over BioFoam
Aardolie verbruik Europa
Slechts 4% van de aardolieconsumptie wordt gebruikt voor kunststoffen. vergroot afbeelding >
Minimaal gebruik van grondstoffen
De productie van airpop® (EPS) gebeurt uiterst efficiënt en met minimale inzet van grondstoffen. airpop®-producten bestaan voor 98 % uit lucht en voor 2 % uit polystyreen. Polystyreen is gemaakt van monostyreen, hetgeen van aardolie afkomstig is. Het aandeel van airpop® in de totale aardolieconsumptie is nog geen 0,0007%.
Milieuverantwoorde componenten
Airpop® (EPS) is een schuimmateriaal met 98% lucht en slechts 2% grondstofinzet. Airpop® is biologisch neutraal en heeft geen negatieve werking op levende organismen. Airpop® bestaat enkel en alleen uit zeer milieuverantwoorde componenten:

Monostyreen

  • Komt tevens voor als een natuurlijk product in voedsel zoals aardbeien, bonen, bier, wijn, koffie en kaneel.
  • Monostyreen is NIET kankerverwekkend of anderszins schadelijk voor de gezondheid of het milieu (Onderzoek Gezondheidsraad 1998).

Blaasmiddel

  • Als blaasmiddel wordt het ook in de natuur voorkomende verzadigde koolwaterstof pentaan gebruikt.
  • Pentaan is NIET toxisch en levert GEEN bijdrage aan de afbraak van de ozonlaag.
  • De emissie in het productieproces wordt via afzuiginstallaties opgevangen en verbrand in een ketel met energieterugwinning.
  • Het gevolg: minder gebruik van fossiele brandstoffen en reductie van CO2-emissie.

Recycled Airpop® (EPS)

  • Zowel productieresten alsook Airpop® uit de diverse sectoren worden door Synprodo hergebruikt.
  • Dit betekent een verdere milieuontlasting door besparing van grondstoffen en voorkoming van afval.