BEWi Synbra Group

‘Cradle to cradleCM’ in optima forma
Voor Synprodo is Cradle to CradleCM geen modeterm maar een filosofie. We zijn ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en we zetten ons hiervoor ook daadwerkelijk in. Synprodo heeft op alle productielocaties eigen recycling-units waar we gebruikte airpop®-producten verwerken tot nieuwe grondstof. Onder de naam SynTray® halen wij bijvoorbeeld gebruikte airpop®-tuinbouwtrays retour voor hergebruik in nieuwe producten. Het milieu is een integraal en vanzelfsprekend onderdeel binnen ons kwaliteitsbeleid.

BioFoam®; Groener kunnen we het niet maken
Volledig composteerbaar met de uitstekende eigenschappen en vormvrijheid van airpop®. Het lijkt een sprookje, maar niets is minder waar. We zijn er namelijk in geslaagd om geëxpandeerde korrels schuim te maken op basis van polymelkzuur (PLA) dat afkomstig is van plantaardig afval. Een gepatenteerde technologie maakt verhitting en expansie mogelijk waardoor een nieuw soort schuimmateriaal is ontwikkeld dat volledig biologisch afbreekbaar is. De nieuwe grondstof met de naam BioFoam® is even stootvast en even sterk als airpop®. Het neemt geen water op en het isoleert net zo goed. Kortom, BioFoam® is qua mogelijkheden en eigenschappen niet van airpop® te onderscheiden. Omwille van de herkenbaarheid en het onderstrepen van het duurzame karakter heeft het bio-afbreekbare BioFoam® een lichtgroene kleur.

Klik hier voor meer informatie over BioFoam

Minimaal gebruik van grondstoffen
De productie van airpop® (EPS) gebeurt uiterst efficiënt en met minimale inzet van grondstoffen. airpop®-producten bestaan voor 98 % uit lucht en voor 2 % uit polystyreen. Polystyreen is gemaakt van monostyreen, hetgeen van aardolie afkomstig is. Het aandeel van airpop® in de totale aardolieconsumptie is nog geen 0,0007%.

Gebruik van 'groene' elektriciteit

De gehele Synbra organisatie (holding van Synprodo) en haar dochterbedrijven maken gebruik van Groene Elektriciteit. De Groene Elektriciteit is voor 100% opgewekt met behulp van windmolens. Bij de opwekking van Groene Elektriciteit worden geen milieubelastende fossiele brandstoffen gebruikt en komen nauwelijks vervuilende stoffen vrij.

Milieumanagement (ISO14001)
Synprodo richt zich op het op milieuverantwoorde wijze ontwikkelen, vervaardigen en het op de markt brengen van haar producten, zoals vastgelegd in onze beleidsverklaring.