10 juni 2021

Grand opening EPS Loop op 16 juni

Het aanbieden van circulaire materialen heeft topprioriteit bij Synprodo en haar moederbedrijf BEWI. Onze ambities zijn o.a. vastgelegd in een uitgebreid duurzaamheidsplan 2030. Een van de doelen is het gebruik van minimaal 50% gerecycled materiaal in al onze producten.

Het recyclen en hergebruiken van EPS vindt momenteel al op grote schaal plaats, maar met de opening van PolyStyreneLoop op 16 juni wordt een grote volgende stap genomen naar 100% recycling van alle EPS- en XPS-producten. PolyStyreneLoop is mede tot stand gekomen op initiatief van BEWI en haar dochterbedrijven, waaronder ook Synprodo.

De focus van de ultramoderne PS-Loop-faciliteit in Terneuzen zal voornamelijk liggen op het recyclen van EPS en XPS. Dit materiaal zal o.a. aangevoerd worden door Poredo, een specialist in het verzamelen van EPS en een zusterbedrijf van Synprodo. Op 7 juni hebben zij de eerste lading EPS-sloopmateriaal aangeleverd bij PS-Loop.

PolyStyrenLoop heeft een recyclecapaciteit om 3.300 ton per jaar. Door een innovatief chemisch proces worden EPS en XPS materialen opgelost en gezuiverd voordat ze worden omgezet in het gegranuleerde recyclaat zonder verlies aan materiaalkwaliteit. Dit recyclaat gaat vervolgens naar onze productiebedrijven om hier weer nieuwe EPS-producten van maken. Op deze wijze sluiten wij de kringloop van EPS, ook na beƫindiging van de huidige gebruiksduur.