BEWi Synbra Group

WIJCHEN - Tijdens het Bio-based Products evenement in Amsterdam is de nieuwe lijn BioFoam®-ijsverpakkingen (‘Greeny’) van Synprodo uitgeroepen tot Bio-Based Product van het Jaar. De verkiezing is georganiseerd door Bio-Based World News, een vooraanstaand kwartaalmagazine over bio-chemicaliën en aanverwante producten. “Het is fantastisch om deze prijs te winnen en erkenning te krijgen”, aldus Peter de Bruijn, Commercieel Manager bij Synprodo. “Het is enorm motiverend voor alle betrokkenen en gaat zeker bijdragen tot het succes van BioFoam®. We hopen de komende jaren nog veel nieuwe producten te ontwikkelen.”

BioFoam® is als gepatenteerd hernieuwbaar schuim een milieuvriendelijk alternatief in het brede scala kunststofproducten dat bedrijven en consumenten vandaag de dag produceren en gebruiken. Samen met zusterbedrijf Synbra Technology, dat de grondstof levert voor BioFoam®, wil Synprodo hiermee een leidende positie innemen als leverancier van duurzame en biologisch afbreekbare polymeren uit hernieuwbare bronnen. Het mooie van BioFoam® is dat het na gebruik volledig kan worden afgebroken, gecomposteerd of gebruikt als grondstof voor recycling. Het is hierdoor duurzaam en langdurig te gebruiken in vrijwel alle verpakkingstoepassingen en als food approved materiaal bovendien uitermate geschikt voor de foodbranche.

Milieuvriendelijk ‘piepschuim’
De afgelopen jaren hebben de experts van Synbra en Synprodo een hoop werk verricht in de ontwikkeling van het milieuvriendelijke ‘piepschuim’. De Bruijn: “In nauwe samenwerking met onze Italiaanse partners Sulpol en Greenevo hebben we nu een compleet nieuw bio-based en biologisch afbreekbaar koelboxontwerp gemaakt voor de Italiaanse ijsmarkt: Greeny.” Synprodo hoopt een flinke markt aan te boren in het land waar veel ijs wordt geconsumeerd. Een voordeel daarbij is dat Italië vooroploopt als het gaat om duurzame initiatieven.

C02-neutrale productie
Wereldwijd is Biofoam® de eerste biologische schuimisolatie dat het Cradle to Cradle certificaat heeft gekregen. Dit certificaat geeft aan dat de Biofoam®-producten zonder kwaliteitsverlies oneindig kunnen worden hergebruikt. Naast de uitstekende isolatiewaarde, vormvrijheid en vochtongevoeligheid wordt de uitstoot van C02 met Biofoam® ook dramatisch verminderd. Synprodo onderzoekt op dit moment zelfs of een C02-neutrale productie mogelijk is.

Europese en Amerikaanse Awards
Synprodo en Synbra hebben de trofee in ontvangst genomen tijdens de officiële prijsuitreiking op woensdag 25 mei, aan het eind van de tweede dag van het Europese Bio-based Products evenement in Amsterdam. Een Noord-Amerikaanse editie van de Awards vindt in september plaats in San Francisco. De volgende Europese editie is in 2017.