BEWi Synbra Group

Samen met onze klanten zetten we BioFoam® in voor allerlei toepassingen, onder andere binnen de foodbranche. Een mooi voorbeeld is Zandonella. Dit Duitse bedrijf in premium consumptie-ijs gebruikt als eerste BioFoam®-verpakkingen voor zijn biologische ijs.

Zandonella serveert zijn schepijs in eigen ijssalons en het is ook in supermarkten verpakt verkrijgbaar onder de merknaam Sandro’s Bio. Klanten van Zandonella merkten op dat de oude verpakkingen lang niet zo milieuvriendelijk waren als het ijs zelf. Reden genoeg voor Sandro Zandonella, de man achter Sandro’s Bio, om aan te kloppen bij Synprodo.

De eerste milieuvriendelijke verpakking die we voor Zandonella ontwierpen, is de grote gezinsverpakking die ruimte biedt aan een halve liter ijs. Dankzij BioFoam® blijft het ijs extra lang koel en is het veilig verpakt op een verantwoorde manier. De deksel en het buitenste deel van de bak zijn volledig van BioFoam® gemaakt. Aan de binnenkant is een laag thermoformed PLA aangebracht, waardoor de binnenkant extra glad is. Zo bieden we een verpakking die naadloos aansluit bij het duurzame karakter van de inhoud.