BEWi Synbra Group
Heat recovery unit made of EPP

Een belangrijke eigenschap van geëxpandeerd kunststof is het isolerende vermogen. In de industrie voor klimaatbeheersing wordt steeds innovatiever met geëxpandeerd kunststof omgegaan. Was enkele jaren geleden de toepassing voornamelijk technisch, tegenwoordig wordt het ook cosmetisch toegepast.

In 2005 won Synprodo de Material Engineering Award voor de complete behuizing van een boiler in geëxpandeerd polypropyleen. Het etsen van matrijzen maakt het uiterlijk van geëxpandeerd kunststof duurzaam en geeft de mogelijkheid afscheid te nemen van conventioneel toegepaste materialen als staal en thermoplastische kunststoffen.

Vele jaren ervaring en innovatie geven Synprodo bv een voorsprong in de markt en maken dat wij voor u een sterke partner zijn.

Case Klimaat - Ventilatie, airconditioning en verwarming
Een laag gewicht, hoge isolerende eigenschappen, constructief toepasbaar en daar waar nodig ook waterdicht uit te voeren. Dit zijn enkele onderscheidende eigenschappen van EPP die uitstekend van pas komen in deze sector. Daarnaast kan EPP nagenoeg luchtdicht sluiten door een inventief kliksysteem. Het kan, in combinatie met een oppervlaktebehandeling aan de buitenzijde, dienen als de behuizing, de isolatie en het muurbevestigingsysteem. Tijdens de productie kunnen desgewenst ook onderdelen worden voorgemonteerd, zoals inserts of bijvoorbeeld een condenswaterdoorvoer. Deze eigenschappen en mogelijkheden maken dat EPP de perfecte oplossing is voor de productie van technische delen voor onder andere CV ketels, warmtepompen, stadsverwarming, boilers, warmteterugwinunits en ventilatiesystemen.