BioFoam®

BioFoam®: groener kunnen we het niet maken!
Volledig composteerbaar, maar wel met de uitstekende eigenschappen en vormvrijheid van EPS. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch zijn we er in geslaagd om, op basis van polymelkzuur (PLA) dat afkomstig is van plantaardig afval, een nóg duurzamer alternatief voor EPS te creëren. Gepatenteerde technologie maakt verhitting en expansie mogelijk waardoor een nieuw soort schuimmateriaal is ontwikkeld dat volledig biologisch afbreekbaar is.

Deze nieuwe grondstof, omgedoopt tot BioFoam, is even stootvast en even sterk als EPS. Het neemt geen water op en is uitstekend geschikt voor isolatiedoeleinden. Qua mogelijkheden en eigenschappen dus niet van traditioneel EPS te onderscheiden!

Als eerste ‘cradle to cradle ‘gecertificeerd
BioFoam is wereldwijd het eerste biologische schuimmateriaal dat het ‘cradle to cradle’-certificaat heeft verkregen. Geheel volgens het ‘cradle to cradle’-principe kunnen BioFoam-producten – zonder kwaliteitsverlies – oneindig worden hergebruikt.

Met de productie van BioFoam neemt ook de CO2-uitstoot verder af. Hoewel de energiebehoefte voor de productie van traditioneel EPS al het laagste is van alle kunststoffen, wordt bij BioFoam wordt de totale uitstoot van CO2 bij de productie nóg eens drastisch verminderd.

BioFoam wordt zowel toegepast in vormdelen als in (contour)gesneden producten. Hierdoor ontstaat een breed scala aan technische producten en verpakkingsoplossingen met een ongekende vormvrijheid. Al met al is BioFoam de ideale keuze voor bedrijven die de volgende stap naar duurzaamheid willen zetten.

Een greep uit de brede erkenning voor BioFoam
2011    Winnaar Frost & Sullivan ‘Green Excellence in Product Innovation 2011 award'
2011    Winnaar ‘Nederlandse Bouwprijs’
2010    NVC - Bronzen noot 2010
2010    Toekenning ‘cradle to cradle’-certificaat
2010    Winnaar ‘MKB innovatie Top 100’
2009    NRK - ‘PRIMA Ondernemen Award Goud’

Lees verder: onze duurzaamheidsbeloften.