Van lokaal familiebedrijf tot gevestigde internationale aanwezigheid

BEWI begon in 1980 als een familiebedrijf op het Noorse eiland Frøya, en is in 2014 met het fuseren met StyroChem en de verwerving van de verpakkingsactiviteiten van SCA Packaging getransformeerd tot de BEWI Group. In 2016 werd fors geïnvesteerd in een extrusiefaciliteit in het Finse Porvoo, waarna de groep uitbreidde dankzij de verwerving van een Finse XPS-fabrikant en verschillende Zweedse verpakkingsproducenten.

De groep werd verder uitgebreid in 2018, toen de BEWI Group de Nederlandse Synbra Holding verwierf en daarmee groeide met nog eens acht bedrijven. In 2019 zette de groei door naar Denemarken en België met de aankoop van twee recyclingfaciliteiten, en de Saint-Gobain EPS-faciliteiten in Frankrijk. In 2020 werden nog eens twee recyclingbedrijven opgezet in Portugal en Denemarken, en werd verder uitgebreid dankzij overnamen in Nederland, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Door de jaren heen is BEWI Group uitgegroeid tot een gevestigde Europese aanwezigheid. De uitwisseling van ervaring tussen bestaande en nieuwe dochterondernemingen heeft geleid tot succesvol concurrentievermogen. Samen leiden we de verandering naar een circulaire economie.

BEWI ASA is sinds 2020 tevens een beursgenoteerd bedrijf op de Oslo Stock Exchange.