Grand opening EPS Loop op 16 juni

dinsdag 8 juni 2021

Het aanbieden van circulaire materialen heeft topprioriteit bij Synprodo en haar moederbedrijf BEWi. Onze ambities zijn o.a. vastgelegd in een uitgebreid duurzaamheidsplan 2030. Een van de doelen is het gebruik van minimaal 50% gerecycled materiaal in al onze producten.
Read more

Neerploffen op BioFoam

woensdag 21 april 2021

In haar zoektocht naar ’s werelds eerste milieuvriendelijke zitzak nam The Big Beanbag Company (Cornwall, Engeland) contact op met Synprodo. Wij boden de oplossing met BioFoam-parels, en kregen met ons biologisch afbreekbare EPS-alternatief het stempel "Magic Beans".
Read more

Duurzaamheid heeft onze topprioriteit

maandag 22 maart 2021

Oog voor het milieu en duurzaamheid heeft topprioriteit bij Synprodo. Aangestuurd door onze holding BEWi, maakt dit een integraal onderdeel uit van onze bedrijfsvoering. In dit kader lanceerde BEWi onlangs haar duurzaamheidsstrategie met daarin onze toezeggingen en beloften.
Read more

Operation clean sweep

donderdag 18 maart 2021

De EPS-industrie heeft op 18 maart het Operation Clean Sweep® (OCS) – convenant ondertekend. Daarmee verbinden de Nederlandse producenten van EPS-isolatie- en verpakkingsproducten zich aan het doel van nul emissie van kunststof korrels, vlokken en poeder naar het milieu.
Read more

Update beschikbaarheid polystyreen

dinsdag 16 maart 2021

Met dit bericht geven wij een update over de implicaties van de huidige marktsituatie in verband met het Europese tekort aan de grondstof styreen, het basismateriaal voor polystyreen.
Read more

airpop® (EPS) materiaalinzameling gestegen

donderdag 19 december 2019

In 2018 is er in 200 gemeenten ongeveer 880 ton airpop® (EPS) ingezameld. Dit is een stijging van 31% van het aantal inzamelpunten, gemeentelijke milieustraten en een stijging van 21% aan ingezameld tonnage ten opzichte van 2016. Aldus het bestuur van Stybenex, de brancheorganisatie voor airpop verwerkende bedrijven.
Read more

Holding Synprodo neemt recyclingbedrijf Eco Fill over

maandag 13 mei 2019

"We are circular". Geen loze slogan maar een integraal beleid van ons bedrijf, zoals blijkt uit de verwerving van een meerderheidsbelang in de Belgische recycler Eco Fill door BEWiSynbra, de holding van Synprodo.
Read more