airpop® (EPS) materiaalinzameling gestegen

donderdag 19 december 2019

In 2018 is er in 200 gemeenten ongeveer 880 ton airpop® (EPS) ingezameld. Dit is een stijging van 31% van het aantal inzamelpunten, gemeentelijke milieustraten en een stijging van 21% aan ingezameld tonnage ten opzichte van 2016. Aldus het bestuur van Stybenex, de brancheorganisatie voor airpop verwerkende bedrijven.
Read more

Holding Synprodo neemt recyclingbedrijf Eco Fill over

maandag 13 mei 2019

"We are circular". Geen loze slogan maar een integraal beleid van ons bedrijf, zoals blijkt uit de verwerving van een meerderheidsbelang in de Belgische recycler Eco Fill door BEWiSynbra, de holding van Synprodo.
Read more

Synprodo’s ‘Greeny’ wint Europese Bio-Based Innovation Award

woensdag 7 september 2016

WIJCHEN - Tijdens het Bio-based Products evenement in Amsterdam is de nieuwe lijn BioFoam®-ijsverpakkingen (‘Greeny’) van Synprodo uitgeroepen tot Bio-Based Product van het Jaar.
Read more

Alabastine-tubes in transporttrays van BioFoam®

woensdag 25 maart 2015

Alabastine gebruikt als eerste in Nederland het materiaal BioFoam® van Synprodo voor hun transporttrays. De trays worden gebruikt om Alabastine-tubes in te transporteren en om ze vervolgens te etaleren in de schappen van de bouwmarkt. Voor Alabast...
Read more

Sandro’s Bio Box wint Bioplastics Award 2014

maandag 16 maart 2015

Eind vorig jaar heeft Sandro’s Bio Box de Bioplastics Award 2014 gewonnen. Synprodo heeft deze duurzame ijsverpakking ontwikkeld.
Read more

Verantwoord ijs in verantwoorde verpakking

vrijdag 15 augustus 2014

Samen met onze klanten zetten we BioFoam® in voor allerlei toepassingen, onder andere binnen de foodbranche. Een mooi voorbeeld is Zandonella. Dit Duitse bedrijf in premium consumptie-ijs gebruikt als eerste BioFoam®-verpakkingen voor zijn biologi...
Read more

Made in Holland: RF-absorber

woensdag 13 augustus 2014

Nederland is een innovatie rijker. En niet zomaar één; de radio frequency absorbers van DMAS worden inmiddels wereldwijd geëxporteerd. Deze elektromagnetische energie-absorbers worden toegepast in anechoïsche ruimtes. Doel is metingen te verrichte..
Read more

Ventilatiebuizen voldoen aan strenge eisen

vrijdag 11 juli 2014

De Europese regels rondom warmtevoorziening van woningen worden steeds strikter. Duitsland loopt hierin voorop en hanteert dan ook de strengste eisen. Synprodo was drie jaar bezig met de ontwikkeling van ventilatiebuizen voor Warmte Terugwin Installa
Read more

Op maat gemaakt met CNC-gestuurde 3D-freesmachine

woensdag 9 juli 2014

Sinds een aantal maanden beschikt Synprodo over een CNC-gestuurde 3D-freesmachine. Hierdoor kunnen we elke vorm van EPS, EPP of BioFoam in kleine oplages produceren.
Read more

EPP laat BabyDobber drijven

maandag 7 juli 2014

Om de BabyDobber, een zwemzitje voor jonge kinderen, te laten drijven, schakelde het gelijknamige bedrijf Synprodo in. We ontwikkelden een drijfring van EPP voor het zitje, vanwege het enorme drijfvermogen van dit materiaal. Het eindresultaat is een
Read more