BEWi Synbra Group
EPP boot interior

De grootste gebruikers van geëxpandeerde kunststoffen bevinden zich in de automobielindustrie of de toelevering hieraan.

Synprodo is een sterke partner als het gaat om de productie van technische delen, ladingdragers of verpakkingen in geëxpandeerd kunststof. Vanwege het lage gewicht en de hoge mate van energie-absorptie wordt geëxpandeerd polypropyleen (EPP) toegepast op niet zichtbare delen in de auto, die cruciaal zijn bij een impact, ter bescherming van de inzittenden. In de toelevering aan de automobielindustrie is Synprodo bv sterk vertegenwoordigd.

Uitgekiende logistieke concepten vertalen zich in trays, inserts voor KLT bakken en nest- en/of stapelbare bakken in EPP. Vele onderdelen vinden dagelijks hun weg in deze logistieke middelen die veelal ingezet worden in een retoursysteem.

 

Case Automotive - Toepassingen in de automotive industrie

Vanwege het lage gewicht en de hoge energieabsorbtie worden veelvuldig airpop®- en EPP-onderdelen van Synprodo toegepast in de carrosserie van de auto. Dit ter bescherming van de inzittenden bij een aanrijding. Ook delen van kofferbakinterieuren (voor het opbergen van onder andere het reservewiel, de krik en de gevarendriehoek) worden in toenemende mate uit EPP vervaardigd. Ook na veelvuldig gebruik blijft het airpop®-/ EPP-materiaal intact, ondanks het lage gewicht. De combinatie van toepassingen in airpop® en EPP maakt de auto in zijn totaliteit lichter, waardoor deze zuiniger zal zijn in het verbruik.