EPS

Ongekende vormvrijheid en oneindig herbruikbaar EPS, piepschuim, tempex, hardschuim, airpop®… Geëxpandeerd polystyreen kent bijna net zoveel namen als toepassingsmogelijkheden. Het is een materiaal dat al tientallen jaren op grote schaal en voor zeer uiteenlopende doeleinden wordt toegepast. Die populariteit dankt EPS mede aan haar talloze positieve materiaaleigenschappen.

Door de unieke productietechnieken voor het maken van EPS-producten, de keuze die men daarin heeft, én de mogelijkheden voor zelfs zeer kleine detailleringen, kunnen EPS-producten aan elk gewenst driedimensionaal design voldoen: volledige ontwerpvrijheid!

Continue innovatie
Synprodo innoveert voortdurend voor een optimaal product. Dat wil zeggen: een product dat aan alle individuele, functionele en economische wensen voldoet, en daarnaast uit zo weinig mogelijk materiaal bestaat, maar toch een goede bescherming biedt. Dit is mogelijk doordat EPS een uitstekend schokabsorberend vermogen heeft. Het materiaal is relatief zeer sterk, toch behoorlijk buigzaam en tegelijkertijd bijzonder stabiel.

Brandbaarheid
Evenals karton, golfkarton en papier is regulier EPS brandbaar. De snelheid waarmee deze materialen branden verschilt onderling niet veel. Wel hebben onderzoeken aangetoond, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, dat de giftigheid van de rookgassen van brandend EPS beduidend lager is dan die van veel natuurlijke materialen.

Zo concludeerde TNO’s Centrum voor Brandveiligheid al in 1980 dat de giftigheid van de rookgassen van EPS, zelfs bij een ongecontroleerde verbranding, minder is dan die van natuurlijke materialen als wol, kurk en zelfs hout.

Gelukkig hebben we in de tussentijd niet stilgezeten: we bieden tegenwoordig ook een hittebestendige variant van EPS. Vraag ons naar de mogelijkheden! We adviseren u graag.