14 juni 2022

Bijna alle EPS-trays in de Nederlandse groente- en sierteelt worden gerecycled!

Synprodo produceert EPS kweekbakken, zaai- en verspeentrays voor de groente- en sierteelt. Deze EPS-tuinbouwtrays onderscheiden zich door innovatieve eigenschappen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat EPS-trays in de Nederlandse groente- en sierteelt vrijwel volledig circulair zijn!

Deze conclusie kwam voort uit het onderzoek dat de branchevereniging heeft laten uitvoeren. Er werd gekeken naar de productie, het gebruik en de recycling van EPS-toepassingen in de tuinbouw. Onze trays worden gebruikt in verband met de hoge mate van isolerende eigenschappen. Dit heeft een gunstig effect op het groeiproces van een plant. Hierdoor is het een perfect medium voor de opkweek en teelt van jong plantmateriaal in de hele wereld.

Het onderzoek laat zien dat de EPS-trays die in Nederland blijven, voor meer dan 99% gerecycled worden. Het recyclaat wordt weer gebruikt voor nieuwe EPS-producten. Kortom een volledig circulair systeem. Synprodo stimuleert deze beweging en draagt actief hierin bij door tuinbouwtrays in eigen regie retour te halen.