21 april 2021

Neerploffen op BioFoam | Customer story

Zitzakken zijn terug! Of zijn ze wellicht nooit weggeweest? Ze zijn perfect om even in neer te ploffen aan het einde van de dag – een makkelijke manier om je huis nog nét iets comfortabeler te maken. En als je de juiste keuze maakt kan een zitzak zelfs duurzaam zijn.

In 2016 ging The Big Beanbag Company uit Cornwall, Engeland op pad om ‘s werelds eerste milieuvriendelijke zitzak te creëren. Na contact te hebben opgenomen met Synprodo bleek dat wij de perfecte oplossing in huis hadden. “We gebruiken nu een vulling die geen enkel ander bedrijf ter wereld gebruikt, namelijk BioFoam”, zegt David Crawford, oprichter en directeur van The Big Beanbag Company.

BioFoam is niet alleen perfect voor zitzakken, het is ook een ideaal duurzaam isolatiemateriaal. Het wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen en is CO2-neutraal, ongevaarlijk, hygiënisch, lichtgewicht en duurzaam. BioFoam kan volledig worden gecomposteerd en gerecycled.

“The Big Beanbag Company is een innovatieve early adapter, aldus Peter de Bruijn, sales manager bij Synprodo. “Ze begrijpen de stappen richting een duurzame toekomst, en wij kunnen hen voorzien van het biobased materiaal. Het is een perfecte match. De vraag naar dit materiaal is overweldigend en we zijn nog steeds op zoek naar partners in andere landen die dezelfde ambitie hebben als David en zijn team.”

The Big Beanbag Company combineert de BioFoam vulling met garen gemaakt van gerecyclede plastic flesjes en 100% hoogwaardige katoenen stoffen. “Al onze producten worden handgemaakt in Cornwall”, vertelt David Crawford.

The Big Beanbag Company is door de krant The Independent bekroond tot de nummer één zitzak in Groot-Brittannië. "We vinden het geweldig dat het is gemaakt met draad dat is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en gevuld met composteerbare plantaardige vulling", schrijft The Independent.

Bekijk hieronder de video over onze samenwerking met The Big Beanbag Company.