Farmacie

De farmaceutische industrie stelt hoge eisen aan het verpakkingsmateriaal. EPS bezit alle eigenschappen om aan deze strenge eisen te voldoen. Zo beschermt EPS bijvoorbeeld glazen flessen tegen breuk tijdens het transport en kunnen producten door een perfect maatvaste EPS-verpakking machinaal afgevuld worden.

Daarnaast bezit EPS goede isolerende eigenschappen wat snelle opwarming van de inhoud kan voorkomen en het materiaal ook uitermate geschikt maakt als koelbox. Daarom past men EPS op grote schaal toe in 'cold chain' oplossingen voor bijvoorbeeld -79ºC droogijszendingen en 2-8 ºC koelzendingen. Het materiaal is ongevoelig voor vocht en blijft in elk klimaat zijn uitstekende eigenschappen behouden, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld karton.

Synprodo beschikt over een uitgebreid standaardassortiment, maar uiteraard kijkt onze R&D-afdeling graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een custom-made oplossing. Naast EPS zijn ook EPP en Neopor uitstekend geschikt voor farmaceutische toepassingen. Wij adviseren u graag op basis van uw specifieke behoeften. 

Lees verder: